OpinionFrågan om vad man ska göra åt ungas narkotikabruk är fel ställd från början

Allt fokus riktas mot så kallade ”problemområden”. Men när börjar media skriva om det ökade narkotikabruket i Danderyd och när börjar polisen göra razzior där?

30 september 2019
Foto: Levi Jones/Unsplash.

Jag är, tillsammans med Jane Segerblom, ny ordförande för UNF. Jag kommer från ett jobb som distriktsutvecklare på SSU där ett av de större distrikten nyligen röstade igenom att legalisera cannabis – för att stoppa gängkriminaliteten och narkotikadödligheten i Sverige.

Det är absurt att tro att legalisering av cannabis skulle påverka narkotikadödligheten.

Jag blir så trött. Dels för att det är absurt att tro att legalisering av cannabis skulle påverka narkotikadödligheten.

Och dels för att sossarna behöver komma med i matchen nu. Hela partiet behöver förstå det både arbetarrörelsen och nykterhetsrörelsen gemensamt fattade redan för över hundra år sedan: rusmedel kommer alltid användas emot arbetarklassen.

Idag åker överklasskids från Danderyd till förorterna i Stockholm och köper sitt knark. Frågan om vad man ska göra åt ungas narkotikabruk är fel ställd redan från början där allt fokus riktas mot så kallade ”problemområden”. När börjar media skriva om det ökade narkotikabruket i Danderyd och när börjar polisen göra razzior där?

Det är dags för regeringen att börja rikta sina insatser där det behövs mest. Och visa att man är seriös med sin insats.

Det är dags för regeringen att börja rikta sina insatser där det behövs mest. Och visa att man är seriös med sin insats. Stoppa narkotikabruket hos unga nu, i både rika och fattiga kommuner.

Sluta låta överklassens ungdomar profitera på arbetarklassens ungdomar. Och skapa nyktra mötesplatser för unga där det finns nyktra förebilder, över hela landet.