Om oss

Motdrag – en stolt 38-åring

Motdrag är ett drogpolitiskt magasin från Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF – en ideell organisation som kämpar för en demokratisk och solidarisk värld fri från droger.

Motdrag har funnits i 39 år och startades ideellt av en grupp medlemmar.

Den numera prisade SVT-journalisten Ann-Britt Ryd Pettersson var med och startade Motdrag. Man tyckte att vuxenförbundet IOGT-NTO:s tidning Accent var för en äldre målgrupp.
– Vi unga tyckte att Accent var mossig och vi ville ha en egen tidning. Till en början var de som bestämde i IOGT-NTO negativa, men sedan blev det bättre, berättade hon i Motdrag för några år sedan.

Idag får ungefär 5000 prenumeranter och medlemmar tidningen och den är gratis för och skickas automatiskt ut till medlemmar i UNF.

Vill du prenumerera?

Vill du också ta del av unika granskningar av alkoholindustrin och vårdföretagen, läsa om företagen som profiterar på cannabislegaliseringen eller lära dig mer om hur politiken kring alkohol och andra droger funkar? Vill du läsa om förebilderna som jobbar för en nyktrare värld, möta nationella och internationella kändisar som tagit ställning och läsa färska texter från de vassaste krönikörerna? Skaffa din prenumeration där du får 4 nummer per år för endast 169 kr här.