PopboxHon ska blåsa nytt liv i Popbox

UNF:s prenumerationsbox för läsk, Popbox, har fått nytt liv i höst. En projektutvecklare har anställts för att ta nya tag med projektet.

4 november 2020

– Vi vill växla upp arbetet med Popbox som en extern finansieringskälla, nu när vi är inne i nästa fas behöver vi någon som utvecklar arbetet framåt, säger Samuel Somo, generalsekreterare på UNF.

Den nya projektutvecklaren heter Hanna Minter och har nu jobbat lite drygt en månad.

Hanna Minter. Foto: Sofia Karlsson, Elon Larsson.

Hur hamnade du inom UNF?

– Jag tröttnade på festandet helt enkelt, men framförallt tröttnade jag på att konstant hantera förväntningarna runt omkring! När uppdraget som projektutvecklare för Popbox dök upp såg jag min chans att bidra med att utveckla ett alternativ som man kan luta sig mot när förväntningarna känns påfrestande. 

Vad har du gjort innan?

– Jag har arbetat mycket i gränslandet mellan ideell, privat och offentlig sektor. Jag har läst en masterutbildning i genusvetenskap och varit aktiv i swingsdansföreningar som instruktör och eventarrangör även som ordförande. 

Vad har du för mål med Popbox?

– Målet är att ta fram ett alkoholfritt dryckesalternativ som känns rätt i tiden, som är inspirerande och passar lika väl på fest, som till vardags. Popbox skall finnas där som stöd och självklart alternativ till alkohol, utan att känns som att man råkat dricka av barnens eller småsyskonens läsk! På sikt finns planer till abonnemangstjänst, att etablera samarbeten med organisationer som verkar i miljöer där alkoholnormen är tryckande samt att bygga upp en evenemangsrelaterad verksamhet.

Linnea Gustavsson
motdrag@unf.se