Ny på jobbetHan är UNF:s nya representant i Bryssel

Nu är UNF:s nya politiska assistent på plats. På fredag bär det av mot Bryssel.

9 september 2020

Vem är du?

– Mitt namn är Emil Juslin, jag är 24 år och kommer från Umeå. Jag har sedan 5 år tillbaka pluggat till statsvetare vid Uppsala Universitet där jag främst har inriktat mig på EU och dess funktionssätt. Förutom mitt intresse för politik gillar jag att spela badminton och piano. jag älskar även att spela sällskapsspel!

Emil Juslin. Foto: Privat.

Hur kom det sig att du sökte det här jobbet?

– Jag har länge haft ett djupt intresse för EU-frågor och har tidigare varit aktiv i bland annat Europeiska Ungdomsparlamentet samt gjort praktik på Sveriges Ständiga Representation vid EU. Vidare har jag även under hela mitt liv tagit ett aktivt val att avstå från alkohol och droger, men aldrig fått chansen att djupare engagera mig i frågan. Jag såg därför detta jobb som en perfekt möjlighet att dels få jobba med EU-frågor och samtidigt få chansen att engagera mig mer aktivt i nykterhetsrörelsen. Det gav mig också en chans att få återvända till Bryssel vilket kändes kul!

Vad hoppas du få göra det närmsta året?

– Jag hoppas jag får möjligheten att följa många olika aspekter av EU:s alkohol- och drogpolitik för att bättre förstå vilka beslut som fattas, vilka centrala aktörer som har inflytande i dess utformning, samt hur detta påverkar nationellt beslutsfattande och i slutändan EU:s medborgare. Jag hoppas även att jag får chansen att aktivt bidra till IOGT-NTO:s påverkansarbete på plats och se vilka utmaningar och möjligheter det finns för en civilsamhällesorganisation att påverka EU:s beslutsfattande i allmänhet, och EU:s alkohol- och drogpolitik i synnerhet.

Jens Wingren
motdrag@unf.se