FöreningenDe har en egen värvningshusvagn

Norrbottens distrikt hittade den perfekta lösningen för UNF-verksamhet trots avståndet mellan städerna.

27 augusti 2020

I Norrbotten är avstånden långa men städerna där det finns UNF-verksamhet är samtidigt många. Distriktet kom därför på ett alldeles eget sätt att lösa problemet: de köpte en husvagn och målade den i UNF:s färger. Något som var en lite galen idé från början och mest en praktisk lösning på problemet att distriktets medlemmar behövde ha någonstans att sova när de var ute i städerna och värvade, har blivit en central del av UNF Norrbottens verksamhet.
– Vissa skolor och festivaler brukar ringa till oss och be oss komma dit med husvagnen, säger Amanda Dafors, 22, ordförande för Norrbottens distrikt.

På vintrarna står husvagnen parkerad hos Bodenföreningen Aurora borealis som också brukar använda den när de har läger.
– Lägerledarna sover i den. Den har ungefär fem sovplatser så det är perfekt, säger Amanda.

Martin Wennberg. Foto: Angelica Ogland.

Martin Wennberg, 22 år, är vice ordförande i Norrbottens distrikt och är, tillsammans med Amanda, med i husvagnsutskottet som ansvarar för att allt sköts kring den.
– Den är ju en succé. Många ungdomar blir intresserade och kommer fram när vi är ute med den. Och på större event sticker vi verkligen ut för de flesta har tält men vi har en husvagn, säger han.

– Den har ju väldigt speciella färger. Den syns. Och det var helt medvetet. Vi ville att den skulle skrika UNF. Även inuti är allt i UNF:s färger. Gardiner, kuddar och till och med insidan av skåpen.
– Men i sommar ska vi måla om den till UNF:s nya profilfärger och rusta upp den lite. Den har varit med så länge nu och varit på så många turnéer att färgen börjar falla av på vissa ställen, säger Amanda och ler.

Angelica Ogland
motdrag@unf.se