TidskriftsprisetMotdrag nominerad till årets tidskrift 2019

Motdrag, drogpolitiskt magasin som ges ut av Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, är nominerad till det ärorika och prestigefulla Tidskriftspriset 2019.

3 oktober 2019

Kategorin är årets tidskrift fackpress print. Priset ges till den som utmärkt sig för redaktionellt framstående insatser och hantverksskicklighet.

– Jag är så glad! Vi har jobbat hårt med att förnya Motdrag. Att vara nominerad är en bekräftelse av att UNF faktiskt ger ut en av Sveriges bästa tidningar och att vi engagerar vår målgrupp just för att vi är ett svinbra drogpolitiskt magasin, säger Angelica Ogland, chefredaktör för Motdrag.

Att vara nominerad är en bekräftelse av att UNF faktiskt ger ut en av Sveriges bästa tidningar.

Angelica Ogland, chefredaktör för Motdrag


Tidningen har under det senaste året haft ett samarbete med tidningshuset A4 där man tillsammans med chefredaktören och UNF har gjort om hela formen och innehållet. Projektgruppen från A4 har bestått av Barbro Janson Lundkvist (projektledare), Lotta Lundin (Art Director) och Louise Bååth (Digital Art Director).

Vinnaren utses den 6 november på Tidskriftsgalan, som arrangeras av Sveriges Tidskrifter.

– Jag hoppas verkligen att vi vinner. Tidningen är så omtyckt bland medlemmar och även utanför UNF. Eftersom jag är med i Motdrags ideella redaktionskommitté så får jag se hur tidningen görs bakom kulisserna och jag är verkligen stolt över den. Motdrag har både en kreativ design och vågar ifrågasätta normer, säger Linnea Gustavsson, medlem i UNF och Motdragskommittén.