OpinionCorona har tvingat oss att bli kreativa

25 augusti 2020

Inställda resor, läger och evenemang. Tomma hyllor i affärer och ett större avstånd till andra människor än vad vi är vana vid. Folk till höger och vänster som dör av en influensa för att deras immunförsvar är för dåligt. Men min vardag ändrades inte särskilt mycket när coronarestriktionerna tillkom förutom att jag började tvätta händerna oftare och träffa farmor mindre. 

Trots att min vardag inte möttes av några stora ändringar gjorde min sommar det. Den gick från att vara full med olika evenemang och läger med knappt någon tid att hämta andan till att vara helt tom. Med all extra tid som blev över blev jag tvungen att vara kreativ för att fylla tiden med något. 

Min UNF förening hade samma tanke. Tiden som vi alla har fått extra av på grund av corona kunde användas till att renovera vår föreningslokal tillsammans. Detta ledde till att ett gäng av oss som regelbundet umgås i lokalen tillbringade två veckor med att städa, måla och ommöblera tillsammans. Det allra bästa med att vi renoverade rummet tillsammans var att vi kunde planera hur det skulle se ut tillsammans för det ultimata stället att umgås på. 

Jag har hela sommaren hittat på saker som jag aldrig tänkt kunde göras hemma.

Det är inte bara min UNF förening som har haft verksamhet under sommaren i mitt distrikt utan det har funnits andra föreningar också som haft verksamhet. Dessutom har NSF scouterna i Kronoberg haft sommarscouting och IOGT-NTO hade en sommarfest där vi andra nykteristförbund var välkomna. Så trots pandemin har det funnits saker att göra med andra nykterister. 

De få evenemangen som har varit kvar har varit unika. Den största skillnaden på evenemangen under pandemin och evenemangen innan pandemin är deltagarantalet. Det är färre som deltar och alla är mycket mer försiktiga med det mesta. Men trots att evenemangen varit få så har de ändå varit välplanerade och roliga att delta på.

I början av sommaren var jag extremt osäker på om min sommar skulle bli något jag skulle komma ihåg förutom “den där sommaren allt blev inställt och jag inte hade något att göra.” Nu vet jag med säkerhet att jag kommer komma ihåg sommaren 2020 för att det fanns grejer att göra trots pandemin. Jag har hela sommaren hittat på saker som jag aldrig tänkt kunde göras hemma om inte corona hade tagit världen med storm. Sommaren för mig gick från att vara inställd till att ge mig en massa nya upplevelser.